• Op werkdagen - voor 17.00 uur besteld - direct verzonden! Op werkdagen - voor 17.00 uur besteld - direct verzonden!
  • Gratis verzending vanaf €30,- Gratis verzending vanaf €30,-
  • Veilig bestellen Veilig bestellen
8 ,9

"een hopeloze warboel"

€ 0,00

Fris water uit de koelkast drinken

Waterfilter Koelkast Vervangen: hoe werkt het?

Wanneer je een Amerikaanse koelkast hebt waaruit je fris drinkwater kunt tappen of ijsblokjes mee kunt maken, is het belangrijk om dit water schoon te houden. Dat gebeurt door middel van een waterfilter. Ook waterfilters voor de koelkast moeten regelmatig vervangen worden, zéker ieder half jaar. Bacteriën hopen zich in de filter op en wanneer de filter verzadigd is, kan dit grote risico’s met zich meebrengen.

Wacht niet te lang met vervangen!

Na ongeveer 1000 liter water verwerkt te hebben is de filter uitgewerkt, met als gevolg dat de waterslang kan verstoppen of verkalken. De filter kan zelfs klappen, waardoor de opgehoopte bacteriën in het drinkwater terecht komen, wat een gevaar is voor je gezondheid.

Hoe vervang ik een koelkast waterfilter?

We nemen aan dat we je niet nog meer hoeven te overtuigen van het belang van het tijdig vervangen van de waterfilter van je koelkast. Hoe je dit moet doen, is zeker geen rocket science. Er bestaan 2 typen koelkast waterfilters: interne en externe. Een interne waterfilter bevindt zich in de rechterbovenhoek aan de binnenkant van de koelkast. Een externe waterfilter zit vast aan de waterslang aan de buitenkant van de koelkast. Bekijk hieronder hoe je de filters kunt vervangen:

Wat je moet doen bij het vervangen van een filter aan de binnenkant:

Wat je moet doen bij het vervangen van een filter aan de buitenkant:

Sluiten