• Op werkdagen - voor 17.00 uur besteld - direct verzonden! Op werkdagen - voor 17.00 uur besteld - direct verzonden!
  • Gratis verzending vanaf €30,- Gratis verzending vanaf €30,-
  • Veilig bestellen Veilig bestellen
8 ,9

"Prima service "

€ 0,00

Schoon water drinken

Schoon water in huis: niet zo normaal als je denkt!

We zijn het in Nederland wel gewend: schoon water om te drinken, douchen en poetsen. Toch is schoon water lang niet zo vanzelfsprekend als we denken. Sterker nog, de kwaliteit van ons water gaat achteruit. Daarom is het belangrijk zelf goed op te letten en maatregelen te nemen om je water schoon te houden.

Wat gebeurt er met ons water?

Ons grondwater heeft te maken met een flinke verontreiniging. Dat heeft verschillende oorzaken. Regenwater neemt bijvoorbeeld fijnstof als uitlaatgassen mee het grondwater in en zelf dumpen we steeds vaker afval in het water. Denk aan chemisch afval van medicijnen, plastic en chloor. Zo komen er verschillende gevaarlijke stoffen en zelfs bacteriën en virussen in ons drinkwater terecht. Waterzuiveringsbedrijven hebben steeds meer moeite om ons water schoon te houden van dergelijke stoffen, om nog maar te zwijgen over de stijgende hoeveelheid kalk in het water.

Zorg zelf voor schoon water

Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om zelf water te filteren. Zo zijn er waterfilters voor de koelkast en waterfilters voor de koffiemachine, waarmee je je apparaten en de drank die hieruit komt vrijhoudt van gevaarlijke stoffen en kalk. Ook zijn er waterfilters voor je kraan en je douche.

Zelfs buitenshuis en onderweg kun je het water dat je meeneemt filteren. Er zijn waterfilters voor op de boot en in de caravan. Waterfilters voor de waterkan zorgen voor fris water onderweg. Vang je zelf water op voor eigen gebruik, bijvoorbeeld om je toilet mee te spoelen? Gebruik dan waterfilters voor regenwater.

Waterfilters vangen stoffen in het water op en zorgen ervoor dat het water vrij blijft van een verhoogde mate van kalk. Met het oog op de toenemende verontreiniging van het grondwater wordt het dus steeds belangrijker om zelf de controle te houden over de kwaliteit van je water in huis.

Sluiten