• Op werkdagen - voor 17.00 uur besteld - direct verzonden! Op werkdagen - voor 17.00 uur besteld - direct verzonden!
  • Gratis verzending vanaf €30,- Gratis verzending vanaf €30,-
  • Veilig bestellen Veilig bestellen
8 ,9

"een hopeloze warboel"

€ 0,00

Koelkast vies

Koelkast Schoonmaken: waar moet ik op letten?

De koelkast schoonmaken. Het is misschien niet de leukste huishoudelijke klus, maar wel een van de belangrijkste. Je bewaart zo’n beetje al je voedsel in de koelkast. We veronderstellen dat je je eten niet graag bewaart op een plek vol schimmels en bacteriën. Nu is een koelkast erop gebouwd om deze ongewenste organismen buiten te houden, maar dat betekent niet dat je dan niets hoeft te doen. We raden je aan zeker 4 keer per jaar je koelkast grondig schoon te maken. Aan de hand van het onderstaande stappenplan kun je dat eenvoudig doen:

  1. Schakel je koelkast uit en bewaar de producten in een koeltas. Als het winter is kunnen de producten ook buiten staan.
  2. Haal de (glas)platen, lades, bakken en rekken uit de koelkast en maak deze grondig schoon met een koelkastreiniger en een microvezeldoekje.
  3. Maak de binnenkant schoon met koelkastreiniger. Denk ook aan de deur! Spray eerst het oppervlak in, laat het even intrekken en neem het vervolgens af met de poetsdoek.
  4. Ga met een schone microvezeldoek en schoon water alles nog een goed na en veeg het droog met een theedoek.
  5. Vergeet de achterkant van de koelkast niet stofvrij te maken! Stof op de achterkant zorgt ervoor dat de warmte dat van het apparaat komt niet goed weg kan. Doe dit met de stofzuiger.

Daarnaast kun je ook het een en ander doen om onhygiënische omstandigheden in je koelkast te voorkomen, zoals het instellen van de juiste temperatuur en het logisch indelen van de koelkast.

Help, mijn koelkast stinkt!

Komen er nare luchtjes uit de koelkast? Dan kan het zijn dat je een nieuwe luchtfilter nodig hebt. Koelkast luchtfilters absorberen gassen en bacteriën en zorgen voor een geurloze koelkast. Na een jaar zijn de koolstofdeeltjes in de filter verzadigd en is vervanging nodig.

Sluiten